Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt Sognehus ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for 1. halvår 2018:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Kontaktperson Henrik Morin, tlf.: 52 40 62 62

11. januar kl. 14 – 16. Bodil Lykke Holm: ”Glemmer du…”

Erindringsværkstedet blev startet for mere end 25 år siden af Bodil Lykke Holm, Bente Jepsen og Ole Hatting. Æresmedlem Bodil Lykke Holm kommer og fortæller os om dengang i 1991, og hvad der siden er hændt. Vi vil sammen gøre denne dag ekstra festlig med overraskelser, sang, fortælling, kaffe og kage.

25. januar kl. 14 – 16. Sognepræst Erik Grønvall Kempfner: ”Præsten fortæller”

Sognepræsten ved Hylleholt Kirke, Erik Kempfner, fortæller lidt om sin vej til præstegerningen og nogle overvejelser undervejs om livets store spørgsmål. Dette giver lejlighed til at lære hinanden lidt bedre at kende og forhåbentlig også en hyggelig eftermiddag.

8. februar kl. 14 – 16. Stig Ulrichsen – foredrag om Anker Jørgensen

Stig Ulrichsen tager publikum med på turen ind i Anker Jørgensens barndom, hans kamp for en bedre verden at leve i. Hør om ungdommen og kampen mod nazisterne i besættelsesårene, kærligheden, fagbevægelsen, hans politiske karriere og meget mere frem til hans død den 20. marts 2017. Anker blev 93 år.

22. februar kl. 14 – 16. Jette og Lars-H. Nielsen – foredrag og film: "I Kejser Hadrians fodspor"

Ved en rejse Jette og Lars-H. Nielsen foretog til Tyrkiet, var emnet bl.a. Hadrian, et rigt billede af hans sammensatte natur. Kejser Hadrian, der var romersk kejser fra år 117-138, brød med sin forgænger, Trajans  erobrings-politik og indførte en lang række humane reformer. Romerriget fra England til Egypten, fra Spanien til Den Persiske Golf.

8. marts kl. 14 – 16. Charlotte Hjerrild Andersen: "Forårssange"

Vi vil sammen synge foråret ind. Charlotte har lovet at spille og hjælpe os godt i gang med at bruge vores sangstemme. Hun vil skænke os en buket af årstidens herlige sange. Når vores stemmer er varmet op, er det vores tur til at finde og foreslå nogle af de dejlige sange, som vi danskere elsker.

22. marts kl. 14 – 16. Anne Kathrine Clausen: "Fortællinger fra Varmestuen – et indblik i Korshærspræstens arbejde"

Kirkens Korshær er en privat, social hjælpeorganisation med rod i folkekirken og har eksisteret siden 1912. Anne Kathrine Clausen er ansat som korshærspræst i Holbæk, hvor hun møder mennesker, der lever på kanten af samfundet. Hun vil fortælle om sine opgaver og oplevelser, som hun møder i sit arbejde som præst og sjælesørger i Varmestuen i Holbæk.

19. april kl. 14 – 16. Hans Peter Tams: "Flugten fra Nazisterne"

Hans Peter Tams var barn i Tyskland under 2. Verdenskrig. I krigens sidse år flygtede han med sine 4 søskende, og det lykkedes dem gennem sammenhold og en fast tro på Gud, på egen hånd at klare sig igennem vinteren 1944 – 45, indtil de i foråret 1945 blev samlet op af Røde Kors og siden blev genforenet med deres mor.

17. maj – Udflugt. Besøg og guidet rundvisning på Textil museet: Køng Museum

Frokost: "Karetmagerens Hus"

Eftermiddagskaffe: "Villa Galina"

Tilmelding.

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads