Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt Sognehus ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for september, oktober og november 2017:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Kontaktperson Gertrud Tramm, tlf.: 40 56 75 77

7. september kl. 14-16: Gunilla Heick: Dansk Vestindien - det tabte paradis?

I år er der gået 100 år siden Danmark solgte St. Thomas, St. Croix og St. John til USA for 25 millioner dollars. Vi tager på en billedrejse til de tre øer og hører om både kolonihistorie og om, hvordan livet derude leves i dag. Gunilla Heick har besøgt øerne tre gange indenfor de sidste syv år og er blevet meget glad for dem. Vi hører også om de sorte slavers efterkommere i Danmark, samt får praktiske tips til egne rejseoplevelser.

21. september kl. 14 -16: Kamma og Arne Puggaard: Lille flyselskab med stor rækkevidde.

Arne Puggaard og hans hustru Kamma ledsager deres foredrag med billeder om MAF’s flymission fra en af deres mange rejser blandt andre til Madagaskar. MAF (Mission Aviation Fellowship) blev startet i England lige efter 2. Verdenskrig af kristne RAF-piloter, som så muligheden for at anvende krigsflyene i fredens tjeneste. MAF er i dag en stor international, fælleskirkelig missionsorganisation med afdelinger i hele verden. MAF har 135 fly stationeret i 30 u-lande og har ca. 1400 medarbejdere i aktiv tjeneste. MAF's formål er ”at give evangeliet vinger" og dermed forøge kirkernes og de humanitære organisationers rækkevidde, således at så mange mennesker som muligt kan få humanitær hjælp og blive mødt med det kristne budskab.

05. oktober kl. 14-16: Hans-Willy Bautz:  ”Mord på Sicilien – Et spor fører til Danmark.”

Krimiforfatteren Hans Willy Bautz er vendt hjem til Haslev efter 30 års arbejde i Tyskland. Han vil fortælle om sin roman. Handlingen tager sit udspring i et mord på Sicilien, som bringer en siciliansk kriminalkommissær og hendes ven, en dansk-tysk journalist til Syd- og Østsjælland, hvor drabelige begivenheder finder sted. Vi vil høre om, Hans-Willy Bautz´s forfatterskab og om, hvor han henter sin inspiration.

19. oktober kl. 14-16: Ole Sørensen: ”Klinten og verdensarven.”

Stevns Klint er blevet optaget på UNESCO's liste over verdensarv, fordi et dramatisk kapitel i Jordens historie gemmer sig i klinten. Et ganske tyndt lag af Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for 66 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden. Stevns Klint i Højerup, er verdensberømt som det bedste sted i verden at se det dramatiske lag, men Stevns Klints smukke natur rummer også et væld af andre historier og oplevelser. Ole Sørensen, der i mange år har været frivillig omviser, vil fortælle om dette enestående geologiske klenodie, som vi er så heldige at have i vores ”nabolag”.

02. november kl. 14 - 16: Marianne Schroll: ”Århundredes børn – århundredet ud.”

Marianne Schroll, der i 1991 blev udnævnt til Danmarks første professor i geriatri (ældres sygdomme) og nu er aktiv pensionist, vil med udgangspunkt i en undersøgelse af stor gruppe danskeres liv og helbred gennem 50 år beskrive aldringsprocesserne.  Hendes erfaring og indgående kendskab vil udmønte sig i gode og konkrete råd om, hvordan vi får det bedste ud af det, nogle benævner som ”Den tredje Alder”.

16. november kl. 14 - 16: Birgit og Jørgen Jensen: Videofilm.

Jørgen Jensen vil med sine videooptagelser lade os genopleve vores udflugt 19. maj 2016 ”I Grundtvigs fodspor” og i grove træk fortælle om den rute vi kørte.  Efter kaffepausen viser Jørgen en film, som han optog under sit og sin kones besøg i Sydafrika d.14 Maj 2014.Inden filmen starter, fortæller Jørgen ganske kort om, hvor i Afrika de var, og hvordan de boede.

30. november kl. 13 – 16.30: Julefrokost i Erindrings Værkstedet.

Buffet fra La Mer pris 100 kr. Underholdning, snak, latter og megen glæde.

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads