Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt Sognehus ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for 1. halvår 2020:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Kontaktperson Hanne Due Jensen, tlf.: 24 69 09 41, Mail: due.jensen@hotmail.com

16. januar: kl. 14-16 – “Skagensmalerne i lyst og nød” v/Inger Lyftingsmo.

Foredraget handler om, hvornår og hvordan malerne kom til Skagen, og hvordan Skagen blev til en malerkoloni. Inger Lyftingsmo fortæller om malernes indbyrdes forhold i lyst og nød, familierne Brøndum, P.S.Krøyer, Marie, Anna og Michael Ancher, samt Viggo Johansen og hans hustru Martha. Desuden vil der blive fortalt noget om Holger Drachmann og redningsmanden Lars Kruse.

30. januar: kl. 14-16 – “Kaj Munk” v/Hans Jørgen Møller – tidl. forstander på Marielyst højskole “Hvad var det dog der skete” – bag om digterpræsten Kaj Munk.

Hvad var det, der drev digterpræsten Kaj Munk til at vedblive at tale Hitler midt imod? Søgte han bevidst sit eget martyrium – eller var der andet på spil? Vi får hele historien om den sammensatte person, som først nu for alvor er ved at blive rehabiliteret.

27. februar: kl. 14-16 – “Arbejde med dyr i Zoologisk Have, Kbh”  v/Flemming Nielsen.

Flemming Nielsen kommer og fortæller om sit spændende arbejde i Zoologisk Have i København, hvor han har arbejdet i mange år. Dette arbejde medfører mange rejser rundt i verden for at studere, hvordan dyrene lever ude i naturen og så vidt muligt overføre dette til forholdene i Zoologisk Have.

12. marts: kl. 14-16 – “Min tid på Grønland og Hans Hedtoft” v/Jens Erik Petersen, Karise.

Min tid i Marinen, oktober 1958 – startede i Arresødallejren. I januer 1959 gik turen til Grønland. En stor oplevelse for en ung mand; men også en barsk oplevelse, for det gik rigtig meget galt og med ganske alvorlige konsekvenser. En oplevelse jeg rigtig gerne vil dele med jer.

26. marts: kl. 14-16 – “Forårssange” v/organist Jean-Pierre Dahl Jørgensen.

Marts er den første forårsmåned. Krokus, vintergækker og andre blomster titter op ad jorden. Solen får mere magt, og luften føles varmere. Dyrene har mere energi. Vi som mennesker har det på samme måde. Virkelyst og energi. Dette har inspireret mange digtere og sangskribenter til at digte sange om foråret. Denne eftermiddag vil være en blanding af organistens favoritter, samt de fremmødtes favoritter. Kom og syng - nyd forårssangene.

30. april: - udflugt.

Hvor går turen hen? Forslag modtages med tak….

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads