Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt Sognehus ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for 2. halvår 2019:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Kontaktperson Hanne Due Jensen, tlf.: 24 69 09 41, Mail: due.jensen@hotmail.com

19. september: kl. 14.00 -16.00. Mick Chelmicka: ”Et barn med Hitlers ånde i nakken”

Mick Chelmicka kommer på besøg og fortæller om sin opvækst. Hun er barn af en polsk mor og en dansk far, der var diplomat.
Foredragets titel er ”Et barn med Hitlers ånde i nakken” – en uformel, men meget gribende beretning fra anden verdenskrig.

3. oktober: kl. 14.00 -16.00. Finn Thorshøj: ”Og bygger Skoler op de Fattige til Gavn” – en fortælling om Frederik IV’s Rytterskoler.

Spændende foredrag om rytterskolernes historie, fortalt af Finn Thorshøj. Her vil du høre nærmere om, hvorfor netop kongehuset lod disse skoler opføre, hvordan undervisningen foregik, og hvem der underviste. Og ikke mindst, så vil du høre nærmere om den samfundsfunktion, som disse skoler skulle opfylde gennem den betydelige ændring af samfundet, som fandt sted i løbet af 1700-årene, og som naturligvis også fik indflydelse på undervisningen af børnene frem mod den ”nye” skolelov i 1814.

17. oktober: kl. 14.00 -16.00. Birgitte Drent Sørensen: ”Sct. Petersborg – Vinduet mod vest”.

Sct. Petersborg, byen der er bygget på knogler og tårer. Det lyder barskt, men Peter den store, som grundlagde Sct. Petersborg, var også en barsk herre.
Vi skal høre om tilblivelsen af Sct. Petersborg, dens overflod af rigdomme, men også se bagsiden af medaljen i form af levn fra Sovjettiden.
Danmark har en tæt relation til Rusland, idet vores prinsesse Dagmar, datter af Chr. IX, blev gift med den russiske zar, Alexander III. Hun blev genbegravet i Sct. Petersborg i 2006.
Sct. Petersborg er kontrasternes by, med stor forskel på rig og fattig, og efter foredraget forstår man, hvorfor der udbrød revolution i Rusland.

31. oktober: kl. 14.00 -16.00. Lisa Petersen: ”Tilbage til livet efter år i helvede II”

…. At stå på egne ben, selv skulle tage ansvaret for mit og Valdemars liv. Slås for at få friheden tilbage igen, at finde fodfæste og troen på at alt nok skal blive godt.
Trods kampe i retten, i systemet og stalking fra Per, kæmper jeg for at få en tilværelse, som er udholdelig for Valdemar og jeg.
Med tilløb lykkes det at komme på arbejdsmarkedet for første gang i 1 ½ år, hvilket var spændende, nyt og meget grænseoverskridende, for var jeg god nok, kunne jeg i det hele taget bruges til noget????, når selvværet og selvtilliden var en by i Rusland.
Jeg vil gerne med dette foredrag bla. stille spørgsmålet, om der for hver en pris skal være samvær?? Og for hvilken pris???? Hvis det skader barnet på sigt!!! Der er jo en grund til, at jeg kom på et krisecenter og var det det, man kan kalde ” helt væk fra vinduet”!!!!

14. november: kl. 14.00 -16.00. Karl Peter Andersen – foredrag: ”En butlers liv bag de lukkede fløjdøre”.

Karl Peter Andersen fra Traktørstedet Højeruplund kommer og fortæller om sine 15 år i private husholdninger, butler og privat chauffør rundt om på danske slotte og herregårde.
Han fortæller bla. om spændende rejser i hele verden på 1. klasse og om at stå til rådighed 24/7.

28. november: kl. 13.00 - 16.30. Julefrokost i erindringsværkstedet.

Buffet fra Brugsen: - tilmelding.

Lækker mad, oplæsning af en hyggelig julehistorie, overraskelser, snak.

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads