Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt Sognehus ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for 2. halvår 2018:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Kontaktperson Henrik Morin, tlf.: 52 40 62 62

20. september kl. 14-16. Lis Kjær: ”Sct. Nicolai Tjenesten”

Lis Kjær, formand for Sct. Nicolaitjenesten, kommer og fortæller os om, hvordan tjenesten blev oprettet tilbage i 1957, efter at Kirkens Korshærs daværende chef Haldor Hald i Ekstrabladet var blevet udråbt til Københavns “selvmorderpræst”. Reaktioner på den artikel viste et stort behov for et sted, hvor mennesker kunne henvende sig anonymt og drøfte deres problemer. I dag er Sct. Nicolai Tjenesten i København en af Kirkens Korshærs arbejdsgrene. Der er fire lønnede medarbejdere og en stor gruppe frivillige, heraf ca. 60 præster.

4. oktober kl. 14-16. Lisa Petersen: ” Tilbage til livet efter år i helvede”

Hvordan var det, at gå fra at være en socialt aktiv og glad kvinde – til at være en gulvmåtte som HAN trådte på? Hvordan er det, at leve i et forhold, hvor kæresten har to forskellige personligheder?  Hvordan fungerer et krisecenter for voldsramte kvinder, og hvordan kan de hjælpe kvinder videre til et nyt liv? Hvordan er det, at være pårørende?

1. november kl. 14-16. Anne Hedeager Krag – foredrag om Storfyrstinde Olga i exil.

Anne Hedeager Krag har været med til at skrive en bog om Storfyrstinde Olga i exil (hun var datter af Kejserinde Dagmar, hvis far var Christian 9.), og det er en spændende fortælling om hendes liv, der blandt andet omhandler 18 år som bondekone i Ballerup. Hun tegnede mange blomsterbilleder, og foredraget vil handle om, hvordan Olga blev født i og levede i Rusland til 1918, dernæst tiden i Danmark til 1948 og den sidste tid i Canada til 1960. Olga har et barnebarn, der har været postbud i Køge.

15. november kl. 14-16. Frank Svendsen ”Svendsens Savværk”

Frank Svendsens far, Ejner Svendsen, kom til Faxe Ladeplads i 1949 med kone og to drenge. Han startede et savværk på Nylandsvej 1 og var der indtil 1955, hvor savværket flyttede ned ved havnen på Havnevej. Her var det til 1960, hvor man flyttede til Borieshovedvej. Her lå savværket i ca. 40 år. Frank fortæller og viser filmklip fra årene 1958, 1972 og 1990 samt billeder.

29. november kl. 13-16.30. Julefrokost i Erindringsværkstedet

Lækker mad, oplæsning af en hyggelig julehistorie, overraskelser, snak, latter og megen glæde.

Flere detaljer når vi nærmer os ....

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads