Erindringsværkstedet

Foredrag i Hylleholt, Sognehus Hovedgaden 15, 4654 Faxe Ladeplads ved Erindringsværkstedet og Hylleholt menighedsråd.

Program for 2. halvår 2020:

Foredrag, kaffe/te og kage koster 40 kr. pr. gang.

Her under Coronakrisen vil der være begrænsede pladser, hvorfor tilmelding er nødvendig.

Kontaktperson Hanne Due Jensen, tlf.: 24 69 09 41, Mail: due.jensen@hotmail.com

24. september: kl. 14-16 ”Mit arbejdsliv som Kgl. Chauffør” v/Kgl. Chauffør Søren Sørensen

Søren Sørensen vil fortælle om sit arbejdsliv som Kgl. Chauffør ved det danske kongehus. Et virke han har haft gennem 20 år.
Han har kørt for samtlige medlemmer af det danske kongehus og for et bredt udsnit af de øvrige udenlandske kongehuse. Derudover har han kørt for mange statsoverhoveder, der har deltaget i kongehusets større offentlige arrangementer.

8. oktober: kl. 14-16 ”Dronning af Faxe Ladeplads” - foredrag med musik v/Michael Milo Jørgensen

I januar 1919 løb ”Dronning Dagmar” af stablen. Søsætningen var en del af en stor ordre for A/S J. Koefods Skibsbyggeri: bygning af 4 firemastede skonnerter. 100 år efter – i 2019 – udkom ”Dronning af Faxe Ladeplads”. Musikken er en fejring af tiden 1918-1920, hvor de firemastede skonnerter med dronningenavne blev født i Faxe Ladeplads.
Michael – freelancejournalist, komponist og foredragsholder – har udgivet musik med relation til Faxe Ladeplads bl.a. CD`en ”Musik fra Faxe Ladeplads” og senest ”Dronning af Faxe Ladeplads”.

22. oktober: kl. 14-16 – ”Sønderjylland i skyggen af Det Tyske Rige” v/Lars Ringholm

Den 10. juli 1920 overskred Chr. d. X den gamle grænse mellem Danmark og Tyskland. Siddende på en hvid hest gjorde han sit indtog i det genvundne Sønderjylland. Tysklands nederlag i 1. verdenskrig gjorde det muligt at genvinde den del af det land, der gik tabt i 1864.
De første år efter genforeningen var dramatiske. Hitlers magtovertagelse i 1933 skabte frygt for, at tyskerne ville kræve Sønderjylland tilbage, hvilket i 1930érne i dramatisk grad påvirkede dansk udenrigspolitik og var en væsentlig årsag til Samarbejdspolitikken under Tysklands besættelse af Danmark.
Med Bonn-erklæringen den 29. marts 1955 fandt Danmark og Tyskland vej til et samarbejde i grænselandet, der varetog de nationale mindretal på begge sider af grænsen.

** AFLYST ** 5. november: kl. 14-16 – ”Min tid på Grønland og Hans Hedtoft" v/Jens Erik Petersen, Karise

Min tid i Marinen, oktober 1958 – startede i Arresødal lejren.
I januar 1959 gik turen til Grønland. En stor oplevelse for en ung mand; men også en barsk oplevelse, for det gik rigtig meget galt og med ganske alvorlige konsekvenser.
En oplevelse jeg meget gerne vil dele med jer.

** AFLYST ** 19. november: kl. 13 -16.30 – ”Julefrokost i Erindringsværkstedet”

Buffet fra Brugsen: - tilmelding

Lækker mad, oplæsning af en hyggelig julehistorie, overraskelser, snak.

Alle er velkomne til at deltage i Erindringsværkstedets arrangementer.

Kirkebilen kan bestilles på Faksebilernes Taxi tlf.: 56714455

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads