Alle er velkomne til at deltage i ErindringsVærkstedets arrangementer

i Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15, 4654 Faxe Ladeplads.

Foredrag, kaffe, the og kage: kr. 40,- pr. gang som betales kontant ved indgangen.

Tilmelding er nødvendig til Hanne Due Jensen på tlf.: 24 69 09 41

Husk mundbind og gyldigt Coronapas!

Du kan holde dig orienteret om Coronarestriktioner gældende for aktiviteter i Sognehuset her på hjemmesiden!

Kontaktperson: Hanne Due Jensen 24 69 09 41.
Kirkebilen kan bestilles til alle arrangementer - Faksebilernes Taxi Tlf.: 56 71 44 55.

Torsdag den 27. januar: kl. 14-16 – “På enkeltbillet fra København til Rejsby” - v/Lone Clausen.

En sandfærdig beretning om et spændende og udfordrende liv fra by til land.
Om barndommen på STENBROEN i KØBENHAVN og et udfordrende liv som LANDHUSMOR på en gård i Rejsby.
Foredraget krydres med fællessange, der relaterer til foredragsholderens liv, helt tilbage fra barndommen og op til i dag.
Én beretning med alvor; men også humor.

Torsdag den 10. februar: kl. 14-16 – “Tilbage til 1950’erne” v/ Ove Dahl, Dansk Center for Reminicens.

Oplev eller genoplev et årti med historikeren Ove Dahl. Vi hører om hjemmegående husmødre, raske drenge og pæne piger, knallerter, refræn-og rocksangere, plusfours og cowboybukser, trafiklys lampe, fjernsyn, Nina og Frederik, Farlig Ungdom, jazz, Christel, ungdomsklubber, Tommy Steele, fanklubber og en helt ny gruppe unge, der siden kommer til at gå under betegnelsen “teenager”.
Det levende og nærværende foredrag bringer deltagerne tæt på hverdagslivet i de enkelte årtier og bliver typisk suppleret med deltagernes egne kommentarer og erindringer.

Torsdag den 24. februar: kl. 14-16 – “Ove Sprogøe – Hundehoveder og hængerøve” - v/Jacob W. Jensen.

Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren “Ove Sprogøe – en biografi” fortælles livshistorien om dansk films mest flittige skuespiller og en af de absolut dygtigste.
Foredraget er krydret med både velkendte og mere ukendte filmklip. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne.

Torsdag den 10. marts: kl. 14-16 – “Vemmetofte Minedepot 1958-2000 – Den kolde krig i Sibirien” v/Michael Milo Jørgensen.

I 1958 bygger militæret – i al hemmelighed – et minedepot i Vemmetofte Strandskov. En del af bemandingen - ca. 25 ansatte - er fra Faxe Ladeplads. Nu – efter at Vemmetofte Minedepot har været lukket siden år 2000, har 8 tidl. ansatte indvilliget i at fortælle åbent om et liv i grænselandet mellem “fortroligt” og “hemmeligt”. Aldrig offentliggjorte fotos ser nu dagens lys – og sammenstykket med oplysninger, fremkommet via aktindsigt i Forsvaret og Faxe Kommune - får vi historien om Vemmetofte Minedepot – både de hemmelige og de menneskelige.
Musik komponeret af Michael Milo Jørgensen indgår i foredraget.

Torsdag den 24. marts: kl. 14-16 – “På sporet i Rusland” v/A. O. Andersen.

Tidligere Kirke- og Forskningsminister A. O. Andersen tager i sit foredrag mødedeltagerne med på en togtur sammen med et af sine børnebørn fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Hvem mødte de, og hvad så de på den 6.536 km lange togrejse?
En eftermiddag i ord og billeder.

Torsdag den 28. april: kl. 10:00 -16:45 - “Udflugt - KØS og Højeruplund”.

KØS – Omvisning: kl. 11-12
Højeruplund: frokost: kl. 13.15