Foredragsaften

Foredragsaftener – vinter 2019:
Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15
4654 Faxe Ladeplads

FILMAFTEN I SOGNEHUSET

”Silence”

Tirsdag den 15. januar kl. 19.00.

Billedresultat for Silence film 2016Billedresultat for film silence ....

Tirsdag den 15. januar kl. 19.00 Alle er velkomne til at komme og se filmen ”Silence” sammen med os. Filmen er filminstruktøren Martin Scorseses filmatisering af Shusaku Endos roman af samme navn fra 1966. Efter at have læst den tilbage i 1988, efter premieren på The Last Temptation of Christ, har Scorsese drømt om at filmatisere romanen. Vi følger de to unge jesuitterpræster fader Rodrigues (Andrew Garfield) og fader Garupe (Adam Driver), som i 1600-tallet bliver smuglet ind i Japan 19 år efter, at kristendommen var blevet forbudt. De to præsters mission er at finde deres tidligere læremester fader Ferreira (Liam Neeson), som efter sigende offentligt skulle have frasagt sig troen og valgt at leve som buddhist. De to jesuitter kan ikke tro, at det kan være sandt og ønsker derfor at finde ham. Og de insisterer på at tage af sted, selvom de bliver advaret imod det. På denne rejse oplever de forfølgelse og deres tro bliver sat på prøve. Filmen tager udgangspunkt i virkelige begivenheder i 1600-tallets Japan. Man regner med, at der på det tidspunkt har været flere hundrede tusinde kristne. Da magten blev centraliseret hos Shogunen blev kristendommen forbudt, og forfølgelserne begyndte. Med tanke på det store antal kristne, der også i dag lider martyrdøden, er Scorseses flotte og gribende film yderst aktuel.
Sognepræsten Erik Kempfner kommer med et lille oplæg, inden filmen, og så kan det være vi kan tale om filmen under pausen og bagefter. Filmen har danske undertekster, naturligvis. Vi byder på popcorn, cola, rødvin, ost og kiks. Alle er i øvrigt velkomne til at bidrage med forslag til kommende film, som sendes til præsten på mail: ergk@km.dk.

Aktivitets- og gudstjenesteudvalget byder alle velkommen til denne spændende aften, hvor der vil være et let traktement undervejs.

Der bliver flere foredrag i løbet af efteråret. De bliver bekendtgjort her på hjemmeside, når det endelige program forligger

Det er gratis at deltage, og kirkebilen kan bestilles hos Faksebilernes Taxi tlf.: 56 71 44 55