Foredragsaften

Foredragsaftener – vinter 2018:
Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15
4654 Faxe Ladeplads

”Kristusbilledet gennem tiden”
v/ cand. mag. i kunsthistorie Tine Kragh

Tirsdag d. 6. februar kl. 19.00

....

Tine Kragh arbejder og har arbejdet på diverse museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien- blandt andet i Vatikanet i Rom. Udfører også udsmykningsopgaver- har blandt andet skabt en større udsmykning i Tivoli i København. Tine vil holde foredrag om "Kristusbilledet gennem tiden." Vi vil i dette foredrag opleve en masse interessante billeder af forskellige Kristustyper gennem tiden, fra de tidlige fresco malerier i Rom i katakomberne med Kristus afbilledet som den unge hyrde, til de byzantinske mosaik billeder af Kristus, den barokke Caravaggios næsten erotiske Kristus, for at ende med de mere moderne Kristusafbildninger af blandt andet Robert Jakobsen og Maja Lisa Engelhardt, som vælger at afbillede Kristus uden ansigt. Det bliver et varieret foredrag med et væld af skønne billeder gennem tiden. Foredraget afsluttes med et fokus på de danske guldaldermaleres kristusbilleder, der afbilleder en helt speciel Kristus, der viser hvorledes samfundets udvikling kan påvirke Kristusbilledet. I sit foredrag vil Tine inddrage Maja Lisa Engelhardts udsmykning i Hylleholt Kirke.

Bedste Grevinde
v/ kunsthistoriker, præst og foredragsholder Lisbeth Smedegaard Andersen

Mandag d. 5. marts kl. 19.00 - 21.30

.... Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er kunsthistoriker, præst og foredragsholder. Hendes salmer optræder i Den Danske Salmebog, og hun har udgivet en række bøger. Velkommen til en spændende aften. Arrangementet bliver nærmere omtalt i næste KirkeHilsen og på kirkens hjemmeside, når tiden nærmer sig.

....

Aktivitets- og gudstjenesteudvalget byder alle velkommen til disse 2 spændende aftner, hvor der vil være et let traktement undervejs.
Det er gratis at deltage, og kirkebilen kan bestilles hos Faksebilernes Taxi tlf.: 56 71 44 55