Alle Helgen

Alle Helgens mindegudstjeneste søndag den 5. november 2017 klokken 16.00.

Alle Helgens dag er en gammel skik. Tidligere kaldtes den Alle Sjæles dag. Mange kirker landet over holder fast i denne tradition ved at holde en mindegudstjeneste, for at mindes de døde. Hér vil alle have mulighed for at sende en særlig tanke og tænde et lys for sine kære. Gudstjenesten er særligt henvendt til alle jer, der i årets løb har mistet en, I holder af.

Vi vil tænde lys i kirken mens navnet på jeres ven eller slægtning læses op.

Naturligvis præger det denne gudstjeneste, at vi har de døde med i tankerne. Og det er helt naturligt, at man sidder med en tåre i øjnene. Når man har mistet et nærtstående menneske, efterlader det et tomrum og stor sorg. Og det kan tage lang tid at genfinde sig selv.

I kirken taler vi om håb og livsmod på trods af livets svære tab. Det kristne budskab er i høj grad et budskab, der henvender sig til sørgende.

Derfor forsøger vi at fylde gudstjenesten med håb og vende blikket – ikke blot bagud – men også fremad mod lyset og glæden i Guds rige.