Sorggruppe for voksne

Sorggruppe i Haslev Kirke

Haslev Kirke tilbyder i efteråret pårørende og efterladte at deltage i en samtalegruppe om det at miste et nærtstående menneske. Initiativet er ikke nyt, idet der tidligere også har været tilbud om at få hjælp til at bearbejde sorgen efter at døden har ramt tæt på.

Sorg er et livsvilkår. Sorg slipper ingen udenom, for sorgen er en usvigelig følgesvend til kærligheden til et andet menneske. Sorg har mange forskellige ansigter og kan komme til udtryk på meget forskellig vis hos den enkelte. Sorg kommer man ikke sådan over, men sorg kan blive lettere at bære, hvis den deles. Sorggruppen er derfor et tilbud om at være med i en gruppe med andre i lignende situation, hvor man deler tanker, følelser og erfaringer med hinanden – under tavshedspligt og i respekt for den enkeltes situation og grænser.

Det skal understreges, at der ikke er tale om en gruppe, hvor man er i terapi, og sorggruppen forsøger ikke at fjerne sorgen eller at presse deltagerne til at ”komme videre”, men i fællesskab kan man støtte og hjælpe hinanden i en svær tid.

Haslev Kirke inviterer til et forløb over 6 gange i efteråret 2018. Det vil være tirsdagene: 11. sept., 25. sept., 9. okt., 23. okt., 6. nov. og med afslutning 20. nov. Mødetidspunktet vil hver gang være kl. 19.00 – 20.30.

Kirkehuset ved Haslev Kirke er den fysiske ramme omkring møderne, og hver gang sluttes der af med en aftensang og Fadervor. Der kræves ingen bestemt tro eller overbevisning for at være med. Gruppens ledere har naturligvis tavshedspligt.

Mødested: Haslev Kirkehus, Kirkepladsen 8 A.

Gruppens to ledere:

Præst ved Haslev Kirke, Margith Pedersen

mip@km.dk

tlf. 20877995

Fysioterapeut Bodil Puck Madsen

bodilfys@gmail.com

tlf. 40 56 31 05

Gruppen er åben for deltagere fra Haslev og omegn.

Tilmelding til sorggruppen senest 1. sept. pr. telefon eller mail til Bodil Puck Madsen eller Margith Pedersen.

Sorggruppe på Stevns

Se mere her...