Kirkens Korshær

Frivilligt arbejde hænger sammen med lykke!

Jeg læste en interessant artikel fornylig i Videnskab.dk.

Artiklen handlede om lykke og frivilligt arbejde, og den provokerede mig faktisk lidt.

For hvad har lykke og frivilligt arbejde dog med hinanden at gøre?

En professor som forsker i lykke på Erasmus Universitetet i Rotterdam siger: "I samfund, hvor frivilligt arbejde er almindeligt, er den gennemsnitlige borger lykkeligere end i andre samfund, også selvom han eller hun ikke selv arbejder som frivillig," Ifølge professoren er der altså en stærk sammenhæng mellem lykke og frivilligt arbejde. Der er noget, der tyder på, siger professoren videre:

• at frivillige er mere tillidsfulde og selvsikre end andre mennesker

• at frivillige tilbringer mindre tid med grublerier over egen elendighed

• at frivillige er mere optimistiske

Danskere er sammen med hollændere og svenskere de europæere, der arbejder mest frivilligt. Det siger statistikken, men er folk, der arbejder frivilligt også mere lykkelige end andre? Det er da noget af en påstand!

Jeg har selv tænkt over spørgsmålet, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal svare på det. Det, jeg ved, er, at jeg er glad, når jeg går hjem efter en vagt. Jeg føler, jeg yder en indsats, gør noget aktivt og meningsfuldt. Pakker bøger ud, sætter prismærker på, ordner og stiller på plads i reolen

Jeg er kommet til at holde af lyden af dørklokken i butikken. Den irriterede mig en del i starten, jeg syntes ikke, jeg hørte andet, den lyder nemlig temmelig ofte, for der er mange, som går og kommer. Enten for at aflevere noget til butikken eller for at handle. Nu minder butiksklokken mig om, at de fleste af de penge som Kirkens Korshær bruger til socialt arbejde kommer fra genbrugsbutikkerne rundt om i landet, og butikken i Faxe Ladeplads bidrager med et flot resultat, og det er jeg glad for at være med til. Jeg kan godt lide at tale med dem, der kommer i butikken, hjælpe til hvis der er noget bestemt, de søger. Jeg synes også, vi er gode til at grine og hygge os sammen, det er der heldigvis tid til, det er ikke bare hårdt arbejde.

Intet menneske er en ø, en verden for sig; ethvert menneske er et stykke af fastlandet, en del af det hele. Udødelige ord, som digteren John Donne skrev for mange hundrede år siden.

Butikken i Faxe Ladeplads er et lille stykke af den store sammenhæng, som vi alle er en del af. Og der er brug for dig, vi har brug for dine hænder. Vi kan ikke klare os alene. Så kom og besøg os, vi har åben mandag – fredag 10-17, lørdag 10-14. Og har du lyst til blive en del af teamet, så vil vi glæde vi os til at møde dig.