Efterår

Efter en lang og varm sommer kom regnen. Og den gjorde godt. Hylleholt Kirke fylder 140 år. Vi skal til høstgudstjeneste og efterfølgende høstfrokost. Der er pilgrimsvandring og foredrag. Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Pilgrimsvandring 1. september, 2018

Efter morgenandagten i Faxe Kirke går vejen gennem det smukke landskab. Pilgrimmene går forbi kirker, hvor der gøres holdt med ro til fordybelse i kirkerummet. Det spirituelle kombineres med kroppens bevægelse, mental åbenhed og fysisk træthed, sang og samvær med andre, samtaler og stilhed... Det bliver en vandring i såvel det indre som det ydre landskab.

Se mere

14. søndag efter trinitatis - højmesse, 2. september.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som på hebraisk kaldes Betesda; den har fem søjlegange. I dem lå der en mængde syge, blinde, lamme og krøblinge, som ventede på, at der skulle komme bevægelse i vandet. Til tider fór Herrens engel nemlig ned i dammen og bragte vandet i oprør. Den første, der kom ned i vandet, efter at det var bragt i oprør, blev rask, hvilken sygdom han end led af. Dér lå der en mand, som havde været syg i 38 år.

Høstgudstjeneste i Hylleholt kirke og sognehus, 9. september

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs … Traditionen tro fejrer vi årets høst med en gudstjeneste i Kirken efterfulgt af fællesspisning ovre i Hylleholt Sognehus kl. 12, hvor vi også fejrer kirkens 140 års fødselsdag. Høstgudstjenesten vil også blive annonceret i FaxeBugten uge 35. Alle er velkomne … Seneste tilmeldingsfrist er mandag den 3. september kl. 15 til kordegn Bodil Hovmand på 56 71 60 83 eller boho@km.dk. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Mens de var på vandring, kom Jesus engang ind i en landsby, og en kvinde ved navn Martha tog imod ham. Hun havde en søster, som hed Maria; hun satte sig ved Herrens fødder og lyttede til hans ord.

Se mere

”Ørnetæppet” Foredrag v/ Anne Hedeager Krag, seniorforsker og mag.art. i forhistorisk arkæologi.

Tirsdag d. 11. september kl. 19.00 - 21.30. "To sjældne mønstrede silkevævninger kan i dag ses i krypten i Odense Domkirke. Et større stykke, rødt med mønstrede ørne, Ørnetæppet, og en gul pude med påfuglemotivet. De menes begge at stamme fra Middelhavsområdet, Ørnetæppet er et byzantinsk arbejde, mens puden med påfuglemotiver ser ud til, takket være nye farveanalyser, at stamme fra Taschent i det nuværende Usbekistan, som var et knudepunkt på Silkevejen i vikingetid. Ørnetæppet og puden med fuglemønstret har begge mønstre, der kan føres hen til kristendom og kongemagt.

Se mere...

Gudstjeneste Hylleholtcenteret

Torsdag den 13. september, kl. 13.00 – 14.00. Gudstjeneste med nadver v/ Erik Grønvall Kempfner - kirkebil

Se mere

16. søndag efter trinitatis - højmesse, 16. september.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Mange jøder var kommet ud til Martha og Maria for at trøste dem i sorgen over deres bror. Da nu Martha hørte, at Jesus var på vej, gik hun ud for at møde ham; men Maria blev siddende inde i huset. Martha sagde til Jesus: »Herre, havde du været her, var min bror ikke død. Men selv nu ved jeg, at hvad du beder Gud om, vil Gud give dig.« Jesus sagde til hende: »Din bror skal opstå.« Martha sagde til ham: »Ja, jeg ved, at han skal opstå ved opstandelsen på den yderste dag.” Jesus sagde til hende: »Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør.

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.