Efterår

Vi har filmaften, hvor vi viser filmen: "Finding Altamira". Erindringsværkstedet har endnu et foredrag og Babysalmesang starter op igen. Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

18. søndag efter trinitatis - højmesse, 30. september.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Jesus sagde: »Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden. Hver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og hver gren, som bærer frugt, den renser han, for at den skal bære mere frugt. I er allerede rene på grund af det ord, jeg har talt til jer. Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig. Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre.

Filmaften i Sognehuset

Mandag den 1. oktober kl. 19.00 til 22.00. Alle er velkomne til at komme og se filmen Finding Altamira sammen med os. Filmen er baseret på de virkelige hændelser, da hulemalerierne i Altamira blev opdaget. Rigmanden Marcelino Sanz de Sautuola (Antonio Banderas) er ivrig amatørarkæolog. Han mænger sig med de ansete og anerkendte videnskabsmænd. En dag i 1879 finder en hund tilfældigvis indgangen til en hule på Marcelinos jord. Sammen med sin niårige datter Maria begynder han at udforske hulen. Maria opdager fantastiske malerier af bisonokser på hulens loft. Opdagelsen skal fremlægges for den videnskabelige elite ved en stor kongres i Lissabon. Marcelino får den ærefulde opgave at præsentere fundet af hulemalerierne, som han og enkelte andre har skønnet til at være 10.000 år gamle. Dette er voldsomt provokerende for en del videnskabsmænd, som er overbeviste om, at darwinismen har ret i, at jorden på det tidspunkt var beboet af en primitiv overgangsform mellem aber og mennesker. Udfaldet i Lissabon er, at Marcelino bliver beskyldt for falskneri.

Se mere...

Erindringsværkstedet

4. oktober kl. 14-16. Lisa Petersen: ” Tilbage til livet efter år i helvede”. Hvordan var det, at gå fra at være en socialt aktiv og glad kvinde – til at være en gulvmåtte som HAN trådte på? Hvordan er det, at leve i et forhold, hvor kæresten har to forskellige personligheder? Hvordan fungerer et krisecenter for voldsramte kvinder, og hvordan kan de hjælpe kvinder videre til et nyt liv? Hvordan er det, at være pårørende?

Se mere

19. søndag efter trinitatis - højmesse, 7. oktober.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Næste dag stod Johannes der igen med to af sine disciple. Han ser Jesus komme gående og siger: »Se, dér er Guds lam.« De to disciple hørte, hvad han sagde, og fulgte efter Jesus. Da Jesus vendte sig om og så dem følge efter, sagde han: »Hvad vil I?« De svarede: »Rabbi, hvor bor du?« – Rabbi betyder Mester. Han sagde til dem: »Kom og se!« De gik med og så, hvor han boede, og blev hos ham den dag; det var ved den tiende time. Andreas, Simon Peters bror, var den ene af de to, som havde hørt, hvad Johannes sagde, og var fulgt efter Jesus. Først møder han sin bror Simon og siger til ham: »Vi har mødt Messias« – det betyder Kristus. Han tog ham med hen til Jesus. Da Jesus så ham, sagde han: »Du er Simon, Johannes' søn; du skal kaldes Kefas« – det er det samme som Peter. Næste dag ville han tage til Galilæa og møder Filip. Jesus siger til ham: »Følg mig!« Filip var fra Betsajda, fra samme by som Andreas og Peter. Filip møder Nathanael og siger til ham: »Ham, som Moses har skrevet om i loven, og ligeså profeterne, ham har vi mødt, Jesus, Josefs søn, fra Nazaret.” Nathanael spurgte: »Kan noget godt komme fra Nazaret?« Filip sagde til ham: »Kom og se!«

Babysalmesang i Hylleholt Kirke torsdag d. 11. oktober

Babysalmesangen i 2018 første gang torsdag d. 11. oktober fra kl. 10.00-11.00. Der er 8 mødegange og forløbet slutter torsdag d. 29. november. Charlotte Hjerrild Andersen har endnu et forløb for Babyerne i Hylleholt Kirke torsdag formiddag fra kl. 10.00-10.45. Til Babysalmesang skal vi lære salmer og sange på en sjov måde ved at sætte fagter på, danse dem, blæse sæbebobler, lege med faldskærm , ting, der giver lyd tørklæder og meget mere. Så kom og vær med. Jeg glæder mig til at se dig og dit barn/ barnebarn til nogle glade og hyggelige stjernestunder i Hylleholt kirke.

Gudstjeneste Hylleholtcenteret

Torsdag den 11. oktober, kl. 13.00 – 14.00. Gudstjeneste med nadver v/ Erik Grønvall Kempfner - kirkebil

Se mere

20. søndag efter trinitatis - højmesse, 14. oktober.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde: »Men hvad mener I? En mand havde to sønner. Han gik hen til den første og sagde: Min søn, gå ud og arbejd i vingården i dag. Men han svarede: Nej, jeg vil ikke! Bagefter fortrød han og gik derud. Så gik han til den anden søn og sagde det samme til ham. Han svarede: Ja, herre! men gik ikke derud. Hvem af de to gjorde deres fars vilje?« De svarede: »Den første.« Jesus sagde til dem: »Sandelig siger jeg jer: Toldere og skøger skal gå ind i Guds rige før jer. For Johannes kom til jer og lærte jer vejen til retfærdighed, og I troede ham ikke, men toldere og skøger troede ham. Og skønt I så det, angrede I heller ikke bagefter og troede ham.

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.