Forår

Hvordan fik rødhalsen sin røde farve? Det er der skevet en smuk historie om. Historien handler om en rødhals, som overværede da Jesus blev korsfæstet med en tornekrone om hovedet. Rødhalsen tog mod til sig, fløj hen til ham og trak med sit næb en torn ud, der havde boret sig ind i hans pande. Men idet den gjorde det, faldt en dråbe af den korsfæstedes blod ned på fuglens bryst. Den bredte sig hurtigt og flød ud og farvede alle de små, fine dun på bryst og hals. Men den korsfæstede oplod sin mund og hviskede til fuglen: "For din barmhjertigheds skyld har du nu vundet det, som din slægt forgæves har eftertragtet lige fra Verdens Skabelse." Så snart fuglen kom tilbage til sin rede, råbte dens små unger til den: "Dit bryst er rødt, dine halsfjer er rødere end roser!"

Bo Tureby Hansen kommer i Erindringsværkstedet og fortæller og viser billeder om "Fugle og Natur". Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Ifm. den nye persondataforordning kan vi oplyse, at du modtager dette månedsbrev, fordi du på et tidspunkt har tilmeldt dig ordningen. Hvis du ikke længere ønsker, at vi opbevarer din mailadresse, kan du afmelde månedsbrevet nederst på denne mail.

Fastelavns søndag, d. 3. marts.

Kl. 13.00 - 14.00. v/ Erik Grønvall Kempfner. Fastelavn fejrer vi i samarbejde med Fakse Ladeplads Borger- og Erhvervsforening. Vi begynder talstærkt i kirken i fuld udklædning, hvorefter vi går over og slår katten af tønden. Vi glæder os til at se jer alle udklædte i kirken – voksne som børn. Alle er velkomne – ikke kun vores superhelte, men også superskurkene, naturligvis.

Erindringsværkstedet

7. marts kl. 14-16. Bo Tureby Hansen: "Fugle og Natur". Bo Tureby's foredrag 'Fugle og natur' består af billeder fra oplandet med fokus på naturen og dens beboere i Faxe Kommune. Gennem et langt liv har især fuglene været omdrejningspunktet i Bos fritidsliv, og han skildrer i billeder og kommentarer, hvad vores lokalområde har at byde på af spændende oplevelser fra de største ørne til de små insekter.

Se mere

1. søndag i fasten - højmesse, 10. marts.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst sult. Og fristeren kom og sagde til ham: »Hvis du er Guds søn, så sig, at stenene her skal blive til brød.« Men han svarede: »Der står skrevet: ›Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, der udgår af Guds mund.‹ « Da tog Djævelen ham med til den hellige by, stillede ham på templets tinde og sagde til ham: »Hvis du er Guds søn, så styrt dig ned. For der står skrevet: ›Han vil give sine engle befaling, og de skal bære dig på hænder, så du ikke støder din fod på nogen sten.‹ «

Folkekirkens Sogneindsamling

Søndag d. 10. marts - Bliv indsamler fra kl. 10 - 13. Vi samler ind til mennesker, der er ramt af klimaforandringer. Hvert år først i marts har Folkekirkens nødhjælp sogneindsamling. Denne indsamling har vi i Hylleholt Menighedsråd støttet og deltaget i – i år for 18. gang. Vi samler ind til de mennesker, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Klimaforandringerne er her, og de er kommet for at blive. Millioner af mennesker er truet af sult og oversvømmelser, og allerede nu må mange forlade deres hjem for at finde mad og sikkerhed. Men der er en god nyhed: vi ved, hvad der skal gøres!

Se mere...

2. søndag i fasten - højmesse, 17. marts.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte: »Forbarm dig over mig, Herre, Davids søn! Min datter plages slemt af en dæmon.« Men han svarede hende ikke et ord. Og hans disciple kom hen og bad ham: »Send hende væk! Hun råber efter os.« Han svarede: »Jeg er ikke sendt til andre end til de fortabte får af Israels hus.« Men hun kom og kastede sig ned for ham og bad: »Herre, hjælp mig!« Han sagde: »Det er ikke rigtigt at tage børnenes brød og give det til de små hunde.« Men hun svarede: »Jo, Herre, for de små hunde æder da af de smuler, som falder fra deres herres bord.« Da sagde Jesus til hende: »Kvinde, din tro er stor. Det skal ske dig, som du vil.« Og i samme øjeblik blev hendes datter rask.

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.