Forår

Sneflokke kommer vrimlende hen over diger trimlende,
det knyger ud af himlene, det sluger hegn og gård,
det ryger ind ad sprækkerne til pølserne på rækkerne,
og fårene ved hækkerne, får blink i pelsens hår.
Jeppe Aakjær, 1916

Ja, kulde og sne har vi for alvor fået, og fuglene skal have ekstra foder. Vi holder os inden døre og kan se frem til et foredrag ved Lisbeth Smedegaard Andersen om hendes bog, "Bedste Grevinde". I Erindringsværkstedet skal vi synge om bl.a. 'foråret', der dog snart må komme. Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

3. søndag i fasten, søndag den 4. marts - højmesse.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Jesus sagde til dem: »Hvis Gud var jeres fader, ville I elske mig, for det er fra Gud, jeg er udgået og kommet. Jeg er ikke kommet af mig selv, men det er ham, der har udsendt mig. Hvorfor forstår I ikke, hvad jeg siger? Fordi I ikke kan høre mit ord. I har Djævelen til fader, og I er villige til at gøre, hvad jeres fader lyster. Han har været en morder fra begyndelsen, og han står ikke i sandheden, for der er ikke sandhed i ham. Når han farer med løgn, taler han ud fra sig selv; for løgner er han og fader til løgnen. Men jeg siger sandheden, derfor tror I mig ikke.

Foredrag ved Lisbeth Smedegaard Andersen

Mandag d. 5. marts kl. 19-21.30 i Hylleholt Sognehus. Lisbeth Smedegaard Andersens "Bedste Grevinde" er en fortælling om den bemærkelsesværdige Henriette Danneskiold-Samsøe (1776-1843), der grundlagde en af Danmarks første industrivirksomheder, Holmegaard Glasværk, og på fænomenal vis overskred tidens forventning til, hvad en kvinde kunne udrette. Der vil være kaffe og kage i løbet af aftenen. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Se mere...

Erindringsværkstedet

Torsdag d. 8. marts kl. 14 – 16. Charlotte Hjerrild Andersen: "Forårssange" Vi vil sammen synge foråret ind. Charlotte har lovet at spille og hjælpe os godt i gang med at bruge vores sangstemme. Hun vil skænke os en buket af årstidens herlige sange. Når vores stemmer er varmet op, er det vores tur til at finde og foreslå nogle af de dejlige sange, som vi danskere elsker.

Se mere

Midfaste søndag, søndag den 11. marts - højmesse.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Da skaren nu så, at Jesus ikke var der og hans disciple heller ikke, gik de om bord i bådene og kom til Kapernaum og ledte efter Jesus. Og da de fandt ham på den anden side af søen, sagde de til ham: »Rabbi, hvornår er du kommet hertil?« Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: I leder ikke efter mig, fordi I fik tegn at se, men fordi I fik brød at spise og blev mætte. Arbejd ikke for den mad, som forgår, men for den mad, som består til evigt liv, den som Menneskesønnen vil give jer; for ham har Faderen, Gud selv, sat sit segl på.« Så sagde de til ham: »Hvad skal vi gøre, for at vi kan gøre Guds gerninger?« Jesus svarede dem: »Guds gerning er den, at I tror på ham, han har udsendt.« Da sagde de til ham: »Hvilket tegn gør du, så vi kan se det og tro dig? Hvad kan du gøre? Vore fædre spiste manna i ørkenen, som der står skrevet: ›Brød fra himlen gav han dem at spise.‹ « Jesus sagde så til dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Moses gav jer ikke brødet fra himlen, men min fader giver jer brødet fra himlen, det sande brød.

Se mere

Mariæ bebudelses dag, søndag den 18. marts - højmesse.

v/ Carsten Ackermann. Kl. 9.00 - 10.00. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Da sagde Maria: »Min sjæl ophøjer Herren, og min ånd fryder sig over Gud, min frelser! Han har set til sin ringe tjenerinde. For herefter skal alle slægter prise mig salig, thi den Mægtige har gjort store ting mod mig. Helligt er hans navn, og hans barmhjertighed mod dem, der frygter ham, varer i slægt efter slægt. Han har øvet vældige gerninger med sin arm, splittet dem, der er hovmodige i deres hjertes tanker; han har styrtet de mægtige fra tronen, og han har ophøjet de ringe; sultende har han mættet med gode gaver, og rige har han sendt tomhændet bort. Han har taget sig af sin tjener Israel og husker på sin barmhjertighed som han tilsagde vore fædre – mod Abraham og hans slægt til evig tid.” Luk 1,46-55

Se mere

Forårskoncert i Hylleholt Kirke med Børne- ungekoret, ungdomssangerne og fløjte.

Mandag den 19. marts kl. 17.00. Kom og hør, hvad vi har arbejdet med i årets løb. Ved vores koncerter har vi et samarbejde med vores ungdomsmusiker, som spiller tværfløjte. Fløjten spiller som en del af ungdomskorordningen med ved mange højmesser i Hylleholt Kirke. Ved gudstjenesterne har i dette skoleår medvirket to ungdomssangere, der synger med ved de fleste gudstjenester. Fløjte og sangere har medvirket som en naturlig del af gudstjenesten ved præ- og postludium, så snart der er mulighed for det. Til pinse synger vi også med ved Provstiets fælles pinsegudstjeneste i Boesdal Kalkbrud.

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.