Nytår

Nytåret fejres med en gudstjeneste, hvorefter vi ønsker hinanden Godt Nytår med champagne/cider/sodavand og kransekage i våbenhuset. I princippet er nytåret en verdslig begivenhed, hvor det ene år afløses af et andet. I kirkelig sammenhæng er man ved nytårstide endnu midt i julen, der varer fra juleaften til helligtrekonger den 6. januar. Sammen med Roholte og Fakse kirker fejres nytåret også med et brag af en nytårskoncert i Roholte kirke. Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Ifm. den nye persondataforordning kan vi oplyse, at du modtager dette månedsbrev, fordi du på et tidspunkt har tilmeldt dig ordningen. Hvis du ikke længere ønsker, at vi opbevarer din mailadresse, kan du afmelde månedsbrevet nederst på denne mail.

Julesøndag - højmesse, 30. december.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: I Jerusalem var der en mand ved navn Simeon; han var retfærdig og from og ventede Israels trøst. Helligånden var over ham, og den havde åbenbaret for ham, at han ikke skulle se døden, før han havde set Herrens salvede. Tilskyndet af Ånden kom han til templet, og da forældrene kom ind med barnet Jesus for at gøre med ham, som det var sædvane efter loven, tog han barnet i sine arme og lovpriste Gud: Herre, nu lader du din tjener gå bort med fred efter dit ord. For mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folk: Et lys til åbenbaring for hedninger og en herlighed for dit folk Israel. Hans far og mor undrede sig over det, der blev sagt om ham.

Se mere

Nytårsaftensdag - højmesse, 31. december.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 14.00 - 15.00. Vi fejrer nytåret med en gudstjeneste i Hylleholt Kirke. Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden Godt Nytår med champagne/cider/sodavand og kransekage i våbenhuset. I princippet er nytåret en verdslig begivenhed, hvor det ene år afløses af et andet. I kirkelig sammenhæng er man ved nytårstide endnu midt i julen, der varer fra juleaften til helligtrekonger den 6. januar. Alligevel fejrer de fleste kirker i Danmark også det verdslige nytår med en speciel nytårsgudstjeneste om eftermiddagen den 1. januar – eller en midnatsgudstjeneste ved selve årsskiftet. Eller som hér i Hylleholt Kirke om eftermiddagen nytårsaftensdag, hvor alle selvfølgelig er mere end velkomne! Nytårsdag holdes altså ingen gudstjeneste i Hylleholt Kirke. Vi henviser til nabokirkernes Nytårsgudstjenester, hvortil kirkebilen kan bestilles.

Se mere

Helligtrekongers søndag - højmesse, 6. januar.

v/ Carsten Ackermann. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Da Jesus var født i Betlehem i Judæa i kong Herodes' dage, se, da kom der nogle vise mænd fra Østerland til Jerusalem og spurgte: »Hvor er jødernes nyfødte konge? For vi har set hans stjerne gå op og er kommet for at tilbede ham.« Da kong Herodes hørte det, blev han forfærdet, og hele Jerusalem med ham. Og han sammenkaldte alle ypperstepræsterne og folkets skriftkloge og spurgte dem, hvor Kristus skulle fødes. De svarede ham: »I Betlehem i Judæa. For således er der skrevet ved profeten: ›Du, Betlehem i Judas land, du er på ingen måde den mindste blandt Judas fyrster. Fra dig skal der udgå en hersker, som skal vogte mit folk, Israel.‹

FESTLIG NYTÅRSKONCERT i Roholte Kirke Tirsdag den 8. januar 2019 kl. 19:00

Roholte Kirke er i år vært ved den årlige fælleskoncert for Hylleholt, Faxe og Roholte kirkerne. Vi indbyder den 8. januar til festlig nytårskoncert og har i den anledning inviteret trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen. Det musikalske nytårsprogram i Roholte Kirke byder på stemningsfuld klassisk musik af kendte komponister og sammenspillet mellem musik og billedkunst bliver muligt at opleve. Der bliver ligeledes lejlighed til at høre et flot arrangement af “Vær velkommen Herrens år” for trompet og orgel. Publikum kan også glæde sig til Carl Nielsens fine Humoreske Bagateller i samspil med visning af fortællingen om komponistens fynske barndom – og hvem ved, måske springer der en champagneprop eller to. Alle er hjertelig velkommen til koncerten, hvortil der er gratis adgang, men der samles traditionen tro ind til sognets menighedspleje.

Se mere...

1. søndag efter helligtrekonger - højmesse, 13. januar.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Hvert år tog Jesu forældre til Jerusalem til påskefesten. Også da han var blevet tolv år, drog de derop, som det var skik ved festen. Da påskedagene var omme, og de skulle hjem, blev drengen Jesus i Jerusalem, uden at hans forældre vidste det. I den tro, at han var i rejsefølget, kom de en dags rejse frem og ledte efter ham blandt familie og bekendte. Da de ikke fandt ham, vendte de tilbage til Jerusalem for at lede efter ham dér; og efter tre dage fandt de ham i templet, hvor han sad midt blandt lærerne, lyttede til dem og stillede dem spørgsmål. Alle, der hørte det, undrede sig meget over hans indsigt og de svar, han gav. Da forældrene fik øje på ham, blev de slået af forundring, og hans mor sagde til ham: »Barn, hvorfor gjorde du sådan mod os?

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.