Vinter

Vinteren er over os. Vi er kommet halvt igennem - uden de vilde snestorme eller frostgrader af betydning. Vintergækker og erantis har vovet at vise sig med en glad fortælling, om at foråret er på vej.

Kom med til et spændende fordrag om Kristusbilleder gennem tiden. I Erindringsværkstedet er der foredrag om Anker Jørgensen. Børnene kan se frem til Fastelavn med udklædning og til at slå katten af tønden. Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Søndag seksagesima - højmesse

Søndag seksagesima, søndag den 4. februar - højmesse. Kl. 10.30 - 11.30 v/ Erik Grønvall Kempfner. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus: Jesus sagde: »Med Guds rige er det ligesom med en mand, der har tilsået jorden; han sover og står op, nat og dag, og kornet spirer og vokser, uden at han ved hvordan. Af sig selv giver jorden afgrøde, først strå, så aks, så fuld kerne i akset. Men når kornet er modent, går han straks i gang med seglen, for høsten er inde.«

Gudstjeneste Hylleholtcenteret

Torsdag den 1. februar, kl. 14.30 – 16.00 Gudstjeneste med nadver v/ Erik Grønvall Kempfner - kirkebil v/ Erik Grønvall Kempfner.

”Kristusbilledet gennem tiden” v/ cand. mag. i kunsthistorie Tine Kragh

Foredragsaften i Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15, 4654 Faxe Ladeplads ”Kristusbilledet gennem tiden” v/ cand. mag. i kunsthistorie Tine Kragh Tirsdag d. 6. februar kl. 19.00. Tine Kragh arbejder og har arbejdet på diverse museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien- blandt andet i Vatikanet i Rom. Udfører også udsmykningsopgaver- har blandt andet skabt en større udsmykning i Tivoli i København. Tine vil holde foredrag om "Kristusbilledet gennem tiden." Vi vil i dette foredrag opleve en masse interessante billeder af forskellige Kristustyper gennem tiden, fra de tidlige fresco malerier i Rom i katakomberne med Kristus afbilledet som den unge hyrde, til de byzantinske mosaik billeder af Kristus, den barokke Caravaggios næsten erotiske Kristus, for at ende med de mere moderne Kristusafbildninger af blandt andet Robert Jakobsen og Maja Lisa Engelhardt, som vælger at afbillede Kristus uden ansigt.

Se mere...

Erindringsværkstedet

8. februar kl. 14 – 16. Stig Ulrichsen – foredrag om Anker Jørgensen. Stig Ulrichsen tager publikum med på turen ind i Anker Jørgensens barndom, hans kamp for en bedre verden at leve i. Hør om ungdommen og kampen mod nazisterne i besættelsesårene, kærligheden, fagbevægelsen, hans politiske karriere og meget mere frem til hans død den 20. marts 2017. Anker blev 93 år.

Fastelavn - Børnegudstjeneste, d. 11. februar kl. 13.00 i Hylleholt Kirke

Til Fastelavn begynder vi med en gudstjeneste i Hylleholt Kirke kl. 13.00, for derefter at gå sammen over til torvet, hvor tøndeslagningen med mere starter kl. 14.00. Man må meget gerne komme udklædte i kirken, og efter tøndeslagningen på torvet vil kattedronning og kattekonge blive udnævnt, og den bedste udklædning kåres. Hylleholt Menighedsråd i samarbejde med Borger og Erhvervsforeningen

1. søndag i fasten - højmesse, søndag den 18. februar kl. 9.00 - 10.00

Højmesse v/ Kirsten Kjær Ohms. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Apostlene kom også i strid om, hvem af dem der skulle regnes for den største. Da sagde han til dem: »Folkenes konger hersker over dem, og de, som udøver magt over dem, lader sig kalde velgørere. Sådan skal I ikke være; men den ældste blandt jer skal være som den yngste, og lederen som den, der tjener. For hvem er størst: den, der sidder til bords, eller den, der tjener? Er det ikke den, der sidder til bords? Men jeg er iblandt jer som den, der tjener.

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrer vi dig ikke igen.