Vinter

kyndelmisse slår sin knude
overmåde hvas og hård,
hvidt forneden, hvidt foroven,
pudret tykt står træ i skoven
som udi min abildgård.

St. St. Blicher 1838

Kyndelmisse er en fordanskning af det latinske candalarum misa, der betyder lysenes messe. Kyndelmisse er en lysfest, hvor vi fejrer, at Jesus er kommet til verden som et lys i mørket – og det bliver ikke meget mere konkret end i det mørke februar. Derfor vil vi gerne have lov at byde LYSET velkomment med en musikalsk gudstjeneste ud over det sædvanlige. Kom også med til en meget spændende filmaften med oplæg af sognepræsten.

Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Ifm. den nye persondataforordning kan vi oplyse, at du modtager dette månedsbrev, fordi du på et tidspunkt har tilmeldt dig ordningen. Hvis du ikke længere ønsker, at vi opbevarer din mailadresse, kan du afmelde månedsbrevet nederst på denne mail.

Sidste søndag efter helligtrekonger - højmesse, 2. februar.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Jesus svarede disciplene: »Timen er kommet, da Menneskesønnen skal herliggøres. Sandelig, sandelig siger jeg jer: Hvis hvedekornet ikke falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold. Den, der elsker sit liv, mister det, og den, der hader sit liv i denne verden, skal bevare det til evigt liv. Den, der tjener mig, skal følge mig, og hvor jeg er, dér skal også min tjener være. Den, der tjener mig, ham skal Faderen ære. Nu er min sjæl i oprør, og hvad skal jeg sige? Fader, frels mig fra denne time? Nej, det er derfor, jeg er nået til denne time. Fader, herliggør dit navn!« Da lød der en røst fra himlen: »Jeg har herliggjort det, og jeg vil atter herliggøre det.« Folkeskaren, som stod der og hørte det, sagde, at det var torden. Andre sagde: »En engel talte til ham.« Jesus sagde til dem: »Den røst lød ikke for min skyld, men for jeres skyld. Nu fældes der dom over denne verden, nu skal denne verdens fyrste jages ud. Og når jeg er blevet ophøjet fra jorden, vil jeg drage alle til mig.« Det sagde han og betegnede dermed, hvordan han skulle dø.

Se mere

Kyndelmisse- musikgudstjeneste, 5. februar.

Onsdag den 5. februar bydes lyset velkomment med en musikgudstjeneste i Hylleholt Kirke kl. 19.00, hvor RoKoGo-koret vil medvirke og løfte gudstjenesten med masser af dejlig sang. Kyndelmisse er en fordanskning af det latinske candalarum misa, der betyder lysenes messe. Historisk set er kyndelmisse blevet markeret som dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået. Folkeligt gik dagen førhen under navnet Kjørmes Knud. Men kirkeligt set er det dagen for Marias renselse, hvor hun tog den 40 dage gamle Jesus med i det jødiske tempel. I templet tager en gammel mand ved navn Simeon Jesus i sine arme. Simeon har af Helligånden fået at vide, at han ikke skal dø, før han har set Herrens salvede, altså Kristus. Nu, hvor han har set Jesus, bryder han ud i en takkesang til Gud. Han forstår nemlig, at Jesus ikke bare er et almindeligt barn, men Kristus.

Se mere

Søndag septuagesima - højmesse, 9. februar.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde: »Det er med Himmeriget som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter, en anden to og en tredje én, enhver efter hans evne; så rejste han. Den, der havde fået de fem talenter, gik straks hen og handlede med dem og tjente fem til. Ligeledes tjente han med de to talenter to til. Men den, der havde fået én talent, gik hen og gravede et hul i jorden og gemte sin herres penge. Lang tid efter kommer disse tjeneres herre tilbage og gør regnskab med dem....

Se mere

Søndag seksagesima - højmesse, 16. februar.

v/ Vikar. Kl. 9.00 - 10.00. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus: Jesus sagde: »Med Guds rige er det ligesom med en mand, der har tilsået jorden; han sover og står op, nat og dag, og kornet spirer og vokser, uden at han ved hvordan. Af sig selv giver jorden afgrøde, først strå, så aks, så fuld kerne i akset. Men når kornet er modent, går han straks i gang med seglen, for høsten er inde.« Og han sagde: »Hvad skal vi sammenligne Guds rige med? Hvilken lignelse skal vi bruge om det? Det er ligesom et sennepsfrø: Når det kommer i jorden, er det mindre end alle andre frø på jorden, men når det er sået, vokser det op og bliver større end alle andre planter og får store grene, så himlens fugle kan bygge rede i dets skygge.«

Se mere

Filmaften i Sognehuset mandag den 17. februar kl. 19.00 - 21.30. Alle er velkomne til at komme og se ”“THE ODD LIFE of TIMOTHY GREEN” sammen med os.

Det amerikanske ægtepar Cindy (Jennifer Garner) og Jim (Joel Edgerton) Green har prøvet alle muligheder for selv at få et barn, men nu har fertilitetsklinikken sagt stop. Om aftenen sidder de ulykkelige og må se i øjnene, at de aldrig bliver forældre. I en slags desperation begynder de at skrive sedler med alle de ting, de vil ønske, deres barn ville få af egenskaber. Disse sedler lægger de i en æske og begraver i haven. Den nat kommer et meget voldsomt uvejr med regn og torden. I øvrigt også et meget lokalt uvejr: de andre i byen oplever det ikke! Næste morgen kommer en dreng på godt 10 år ind i deres hus – nøgen, indsmurt i mudder og med små levende grønne blade på anklerne. Han kalder Cindy og Jim for mor og far – og vupti: pludselig er de den familie, de så længe har drømt om at blive!

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.