Vinter

Liden sol i disse uger.
Februar har gjort os mindre.
Sne som tynger. Is som knuger.
Vi kan ingenting forhindre.

Otto Mortensen 1963 - Frank Jæger 1953

Digtet er et stemningsbillede på februar i år. Lige bortset fra sne og is, så har det været drøjt at komme så langt som hertil. Men i dag skinner solen, og blæsten har lagt sig. Fastelavn er lige om hjørnet. En festlig dag for børn og barnlige sjæle. Kom til filmaften i Sognehuset og se en anderledes film.

Klik dig ind på de enkelte begivenheder herunder for at se mere.

Ifm. den nye persondataforordning kan vi oplyse, at du modtager dette månedsbrev, fordi du på et tidspunkt har tilmeldt dig ordningen. Hvis du ikke længere ønsker, at vi opbevarer din mailadresse, kan du afmelde månedsbrevet nederst på denne mail.

Søndag seksagesima - højmesse, 16. februar.

v/ pastor emer. Henning Nørhøj. Kl. 9.00 - 10.00. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus: Jesus sagde: »Med Guds rige er det ligesom med en mand, der har tilsået jorden; han sover og står op, nat og dag, og kornet spirer og vokser, uden at han ved hvordan. Af sig selv giver jorden afgrøde, først strå, så aks, så fuld kerne i akset. Men når kornet er modent, går han straks i gang med seglen, for høsten er inde.« Og han sagde: »Hvad skal vi sammenligne Guds rige med? Hvilken lignelse skal vi bruge om det? Det er ligesom et sennepsfrø: Når det kommer i jorden, er det mindre end alle andre frø på jorden, men når det er sået, vokser det op og bliver større end alle andre planter og får store grene, så himlens fugle kan bygge rede i dets skygge.«

Se mere

Filmaften i Sognehuset mandag den 17. februar kl. 19.00 - 21.30. Alle er velkomne til at komme og se ”“THE ODD LIFE of TIMOTHY GREEN” sammen med os.

Det amerikanske ægtepar Cindy (Jennifer Garner) og Jim (Joel Edgerton) Green har prøvet alle muligheder for selv at få et barn, men nu har fertilitetsklinikken sagt stop. Om aftenen sidder de ulykkelige og må se i øjnene, at de aldrig bliver forældre. I en slags desperation begynder de at skrive sedler med alle de ting, de vil ønske, deres barn ville få af egenskaber. Disse sedler lægger de i en æske og begraver i haven. Den nat kommer et meget voldsomt uvejr med regn og torden. I øvrigt også et meget lokalt uvejr: de andre i byen oplever det ikke! Næste morgen kommer en dreng på godt 10 år ind i deres hus – nøgen, indsmurt i mudder og med små levende grønne blade på anklerne. Han kalder Cindy og Jim for mor og far – og vupti: pludselig er de den familie, de så længe har drømt om at blive!

Se mere

Fastelavn - højmesse, 23. februar.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Jesus tog de tolv til side og sagde til dem: »Se, vi går op til Jerusalem, og alt det, som er skrevet ved profeterne om Menneskesønnen, skal opfyldes: Han skal overgives til hedningerne, og de skal håne ham, mishandle ham og spytte på ham; de skal piske ham og slå ham ihjel, og på den tredje dag skal han opstå.« Men de fattede ikke noget af dette; det var skjulte ord for dem, og de forstod ikke det, som blev sagt. Da Jesus nærmede sig Jeriko, sad der en blind mand ved vejen og tiggede. Han hørte, at en skare kom forbi, og spurgte, hvad der var på færde. De fortalte ham: »Det er Jesus fra Nazaret, som kommer forbi.« Da råbte han: »Jesus, Davids søn, forbarm dig over mig!« De, som gik foran, truede ad ham for at få ham til at tie stille; men han råbte bare endnu højere: “Davids søn, forbarm dig over mig!” Og Jesus stod stille og befalede, at manden skulle føres hen til ham. Da han var kommet derhen, spurgte Jesus ham: »Hvad vil du have, at jeg skal gøre for dig?« Han svarede: »Herre, at jeg må kunne se.” Og Jesus sagde til ham: »Bliv seende, din tro har frelst dig.« Straks kunne han se, og han fulgte ham og priste Gud. Og hele folket så det og lovpriste Gud.

Menighedsrådsmøde

Menighedsrådsmøde mandag d. 24. februar, 2020 afholdes i Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15, Faxe Ladeplads. Møderne begynder kl. 16 og alle er velkomne til at overvære dem.

Se mere...

Gudstjeneste Hylleholtcenteret

Torsdag den 27. februar, kl. 13.00 – 14.00. Gudstjeneste med nadver v/ Erik Grønvall Kempfner - kirkebil

Se mere

Torsdag d. 27. februar: kl. 14.00 -16.00. “Arbejde med dyr i Zoologisk Have, Kbh” v/Flemming Nielsen.

Flemming Nielsen kommer og fortæller om sit spændende arbejde i Zoologisk Have i København, hvor han har arbejdet i mange år. Dette arbejde medfører mange rejser rundt i verden for at studere, hvordan dyrene lever ude i naturen og så vidt muligt overføre dette til forholdene i Zoologisk Have.

Se mere

1. søndag i fasten - højmesse, 1. marts.

v/ Erik Grønvall Kempfner. Kl. 10.30 - 11.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Apostlene kom også i strid om, hvem af dem der skulle regnes for den største. Da sagde han til dem: »Folkenes konger hersker over dem, og de, som udøver magt over dem, lader sig kalde velgørere. Sådan skal I ikke være; men den ældste blandt jer skal være som den yngste, og lederen som den, der tjener. For hvem er størst: den, der sidder til bords, eller den, der tjener? Er det ikke den, der sidder til bords? Men jeg er iblandt jer som den, der tjener. Jer er det, der er blevet hos mig under mine prøvelser, og ligesom min fader har overdraget mig Riget, overdrager jeg det til jer, for at I skal spise og drikke ved mit bord i mit rige, og I skal sidde på troner og dømme Israels tolv stammer. Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din tro ikke skal svigte. Og når du engang vender om, så styrk dine brødre.«

Se mere

Afmeld? klik her så forstyrrer vi dig ikke igen.